English Copenhagen Phil

AdministrationUffe Savery
Luk

Uffe Savery: us@copenhagenphil.dk

Jeg er født i 1966.

Min kærlighed til klassisk musik startede med Stravinskijs Le Sacre Du Printemps, som jeg hørte til en koncert i 8. klasse. Kort efter sad jeg til eftersidning (hvorfor kan jeg ikke huske) og studerede til min lærers undren partituret til Sacre. Jeg måtte finde ud af, hvordan denne fantastiske musik var skruet sammen…

Som barn var jeg betaget af trommeslager Kasper Win­ding, der spillede til en privat havefest. Han blev min første trommelærer. Min far forsøgte dog at inspirere mig til fysikkens verden, men jeg ville være mu­siker og startede i Tivoli Garden, hvor jeg mødte Mor­ten Friis. Vi stiftede i 1988 Safri Duo. I 1985 var jeg startet jeg på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvorfra vi med Safri Duo havde debut som solister med DR SymfoniOrkestret i 1992.

Senere blev jeg fascineret af kunstnerisk ledelse og begyndte i 2009 på Kunst- og Kultur­led­er­diplom­ud­dan­nelsen. Inden turen gik til Copenhagen Phil, var jeg kunstnerisk leder på Pumpehuset.

Der er en fantastisk energi, seriøsitet og åbenhed til stede i orkestret, som er meget inspirerende. Jeg glæder mig til sammen med musikerne at skabe en udvik­ling, hvor vi aktualiserer klassisk musik, og gør os relevante for et forskelligartet publikum.