English Copenhagen Phil

AdministrationTage Christensen
Luk

Tage Christensen

Jeg er en 57’er – og efterhånden en af ’de gamle’ i orkestret. Jeg er født ved Holbæk og har gået i skole i Kolding, hvor jeg fik en klarinet i hånden, da den lokale musikskole skulle oprettes i 1968.

Senere blev jeg optaget på Konservatoriet i Esbjerg. Jeg fik i 1983 job i Dronningens Vandrende Garde – men slap ud derfra i 87, da jeg vandt en konkurrence i Copenhagen Phil. Her har jeg spillet siden, dog havde jeg et par års orlov, hvor jeg underviste på musikskoler på Lolland.

Efter endt orlov havde familien ikke råd til at flytte tilbage til storbyen, så vi bosatte os i Eskilstrup på Nordfalster, hvor vi kunne købe 10.000 m2 til små penge. Så jeg er nok den musiker i København, der bor længst fra sit arbejde. DSB nyder godt af mig – og jeg er endnu ikke kommet for sent til en koncert. Rejse­tiden bliver bl.a. brugt til at studere, da jeg for nylig er startet på en diplomuddannelse i Kunst og Kulturformidling til børn og unge. Med uddannelsen håber jeg at få inspiration til det arbejde, vi til daglig har i orkestret med at formidle klassisk musik til et nyt publikum.