English Copenhagen Phil
Teit Kanstrup, baryton
Luk

Teit Kanstrup, baryton

Den danske baryton, Teit Kanstrup, er født i Roskilde og sang allerede på et tidligt tidspunkt solopartier i Roskilde Domkirkes drengekor. Senere blev han uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og flyttede til London, hvor han fik sin operauddannelse på Royal Academy of Music Opera.

Med sin store vokale rækkevidde er Teit Kanstrup blevet engageret til at synge bas- og barytonpartier i talrige oratorier, og på operascenen har han bl.a. sunget titelroller i Don Giovanni og Figaros Bryllup, ‘Guglielmo’ i Cosi fan tutte, ‘Papageno’ i Tryllefløjten, ‘Dandini’ i Askepot, ‘Junius’ i Rape of Lucretia samt ‘Schaunard’ i La Boheme.

Som en erfaren koncertsolist har han arbejdet med orkestre i Nordeuropa herunder BBC NOW, Aarhus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Göteborg Barok. I 2011 havde han sin amerikanske debut som ‘Guglielmo’ i Cosi fan tutte med The Savannah Philharmonic Orchestra i Georgien, hvortil han blev inviteret til at synge en Opera Galla den følgende sæson.

Teit Kanstrup har fornyligt optrådt på koncertscener med repertoirer som Brahms’ Ein deutsches requiem og Vier ernste Gesänge, Mahlers Des Knaben Wunderhorn, Orffs Carmina Burana, Bachs Passioner, Händels Messias, Rossinis Petite Messe samt Elverskud af N.W. Gade. Han har arbejdet med dirigenter som Steuart Bedford, Laurence Cummings, Sir Colin Davis, Michael Schønwandt, Ewa Strusinska og Stefan Solyom.

Af kommende engagementer inkluderer en ny opera for Operaen i Midten, arbejde i London med operaen Returns, Bachs St John Passion, ‘Fiorello’ i Baberen fra Sevilla, Carmina Burana med Aarhus Symfoniorkester samt Elverskud med Copenhagen Phil.