English Copenhagen Phil

Peter Busch
Luk

Peter Busch

Jeg er født i 1946 og bor i i Lyngby.

Jeg begyndte at spille fagot som 17årig. Jeg havde spillet tværfløjte, fra jeg var 13, men fik lyst til at spille fagot på grund af det dybe register og fagottens særlige karakter og klang.

Jeg er uddannet hos professor og daværende solofagot­tist i Det Kgl. Kapel, Aage Bredahl, først privat og senere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Senere har jeg studeret hos Mordechai Rechtman i Tel Aviv og hos Arthur Weisberg i New York.

Jeg har spillet i Copenhagen Phil i mere end 42 år – siden 1968 – og har medvirket ved koncerter og forestillinger i alle danske orkestre. Som medlem af landets travleste symfoniorkester i fire årtier har jeg spillet et gigantisk repertoire, men der er endnu en del spændende værker, jeg gerne vil spille såsom Charles Ives: 2. symfoni, Messaien: Turangalila Symfoni, William Walton: 1. symfoni, Paul Hindemith: Die Harmonie der Welt og Richard Strauss: Sinfonia Domestica. Og jeg er altid lykkelig for en Mozart- eller Sibelius symfoni.

Jeg håber, den nuværende fine udvikling af orkestret må fortsætte og meget snart belønnes med en opnorme­ring af strygergrupperne – og naturligvis håber jeg, vi kan tiltrække et stadigt større publikum!