English Copenhagen PhilJesper Nordin
Luk

Jesper Nordin

Jesper Nordin er født i 1975 i København. I 2002 blev han optaget i dirigentklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fik afsluttende en plads i den prestigefyldte solistklasse, hvorfra han debuterede i december 2006.

I 2010 debuterede Jesper Nordin på Det Kgl. Teater som dirigent ved verdenspremieren på Edina Hadziseli­mo­vitch’s opera Waiting in Nowhere, og i 2011 debuterede han som balletdirigent samme sted med Balanchines Serenade. Sidenhen har han dirigeret bl.a. Et Folke­sagn, Open Air på Rosenborg 2012, i januar 2012 en gallakoncert til støtte for Det Kongelige Operakor og i maj 2012 dirigerede han stjernetenoren Joseph Calle­ja i Tivolis Koncertsal. Samme måned vandt han en helt ny dirigentkonkurrence afholdt af Dansk Kapel­mester­forening med sin fortolkning af Beethovens 7. symfoni.

 I 2012 dirigerede Nordin bl.a. Det Kongelige Kapel og Det Kongelige Operakor, Den Ny Opera, Copenhagen Phil, Tivolis Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor, DR UnderholdningsOrkesteret, Det Kgl. Danske Operaakademi, Odense Symfoniorkester, Sønder­jyllands Symfoniorkester og Athelas ensemble.

I 2013 dirigerer Jesper Nordin igen koncerter med Copenhagen Phil, en helt ny ballet for Den Kongelige Ballet, sine første produktioner med DR Koncertkoret og DR Vokalensemblet og besøger for første gang Mikeli kammerorkesteret i Finland, hvor han bl.a. skal dirigere sin egen musik. Derudover er flere måneder i løbet af 2013 afsat til komposi­tions­arbejde på en helt ny opera.Jesper Nordin arbejder ofte med specialiserede ny-musik ensembler og har med mere end 100 uropførelser et tæt samarbejde med sin tids komponister. Han har også stået for danske førsteopførelser af komponister som Thomas Adés, Kaja Saariaho, Karlheinz Stockhausen og Louis Andriessen.

Siden 2005 har han været tilknyttet mere end 25 opera­produktioner på Det Kgl. Teater herunder store produktioner som den komplette opførelse af Wagners Nibelungens Ring, Wagners Tristan og Isolde og Parsi­fal, Bergs Wozzeck og Strauss’ Die Frau Ohne Schatten.