English Copenhagen PhilGiancarlo Guerrero
Luk

Giancarlo Guerrero

Giancarlo Guerrero er født i Nicaragua, opvokset i Costa Rica og uddannet som slagtøjsspiller i Texas og som dirigent på Northwestern University i Illi­nois. Han er kunstnerisk leder for Nashville Symphony Orchestra og 1. gæstedirigent for The Cleveland Orchestra Miami Residency. Sammen med Nashville Symphony Orchestra er han blevet beriget med en Grammy i både 2011 og 2012 for “Best Orchestral Performance” på indspilningerne af Joseph Schwantners Concerto for Percussion and Orchestra og Michael Daughertys Metropolis Symphony og Deus Ex Machina.

Guerrero har en brændende interesse for ny musik. Han har samarbejdet med og uropført værker af flere af Amerikas mest respekterede komponister: John Adams, John Corigliano, Osvaldo Golijov, Jennifer Higdon, Michael Daugherty, Roberto Sierra og Richard Da­ni­el­pour.

Guerrero har desuden dirigeret de største orkestre i Nordamerika, herunder symfoniorkestrene i Baltimore, Boston, Cincinnati, Cleveland, Dallas, Detroit, Houston, Seattle, Toronto, Vancouver, Philadelphia Orchestra og the National Symphony i Washington DC. Han har optrådt på flere amerikanske sommer­fes­ti­val­er – med Los Angeles Philharmonic på Hollywood Bowl og The Cleveland Orchestra på Blossom Music Festival. Guerrero har tidligere været fast tilknyttet Minnesota Orche­stra (1999-2004) og Oregons Eugene Symphony (2002-2009).

Europa har haft glæde af Guerreros succesfulde samarbejder med blandt andre Royal Scottish National Orchestra, BBC Symphony Orchestra, Deutsches Sym­pho­nie Orchester Berlin, Monte Carlo Symfoniorkester, Strasbourg Symfoniorkester, Tonküntsler-Orchester Niederösterreich og symfonikerne i Bruxelles. I sæson 2013/2014 debuterer han med London Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Orchestre National du Capitole de Toulouse, Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt – og ikke mindst Copenhagen Phil.

Guerrero har et stort engagement i undervisningen af unge musikere. Hvert år tager han til Venezuela for at dirigere Orquesta Sinfó­nica Simón Bolívar og for at arbejde med de unge musikere, der er en del af landets ‘El Sistema’ musikprogram. Han er desuden en hyppig gæstedirigent hos symfonikerne i Sao Paulo i Brasilien.