English Copenhagen PhilChristian Kluxen
Luk

Christian Kluxen

Siden Christian Kluxen i 2013 afsluttede sin treårige ansættelse som assisterende dirigent i Royal Scottish National Orchestra, har han udviklet en imponerende karriere, hvor han hurtigt er blevet anerkendt for sit dirigenttalent. Hans succes bygger på en moden og intelligent tilgang til musikken – kunstnerisk integritet og en karismatisk tilstedeværelse på podiet.

I sæson 2014/2015 var Christian Kluxen ’Dudamel Fellow’ i Los Angeles Phil, hvor han dirigerede pædagogiske koncerter i Walt Disney Concert Hall. I mellemtiden fortsatte hans samarbejdet med Philharmonia Orchestra, hvortil han blev inviteret for at lede orkestrets flagskibsprojekt ’iOrchestra’ i 2014 og vendte i 2015 tilbage for at dirigere to regionale serier. Han havde også sin debut med Netherlands Philharmonic i Amsterdams Concertgebouw.

I den nuværende sæson debuterer Kluxen med London Philharmonic Orchestra, Royal Northern Sinfonia, Norrköping Symphony og med Victoria Symphony i Canada. Han vender tilbage til Strasbourg Philharmonic samt leder Puccinis Madame Butterfly på en omfattende turné med Det Kgl. Teater – hvilket følger efter hans 2012-debut, hvor han stod i spidsen for en ny opsætning af Mozarts Don Giovanni. Christian Kluxen dirigerer også regelmæssigt alle de danske symfoniorkester – i indeværende sæson har han engagementer hos Odense Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Af andre nylige optrædener i Europa kan nævnes med Göteborg Symfoniorkester, Trondheim Symfoniorkester, Georgian Philharmonic og RTÉ National Symphony i Dublin. Kluxen dirigerede Kremerata Baltica på den prestigefyldte Kronberg Academy Festival 2013 og har flere gange arbejdet med Duisburg Philharmonic og Philharmonie Südwestfalen. Kluxens musikalske samarbejdspartnere inkluderer solister som Andreas Brantelid, Gary Hoffman, Nicola Benedetti, Simone Dinnerstein, Olga Kern, Benjamin Schmid, Nicholas Daniel og John Lill.

Christian Kluxen er født i 1981 i København af dansk-tyske forældre og har to gange modtaget Arne Hammelboes Uddannelseslegat uddelt af den danske dirigentforening. I 2007 blev han tildelt Jacob Gades Store Legat, der finansierede et års dirigentstudier i New York. I 2011 modtog han det danske Richard Wagner Selskabs Beyreuth Stipendium, der muliggjorde besøg på den legendariske sommerfestival. Fra 2010 til 2013 var Christian Kluxen medlem af det tyske Musikråds ’Dirigentforum’, og i 2013 blev han tildelt Gladsaxe Musikpris.