English Copenhagen Phil
26. marts 2020 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal

Beethoven / Violinkoncert
Brahms / Symfoni nr. 1

AFLYST / Beethoven og Brahms

Chefdirigent Kamioka står i spidsen for en aften, der byder på vaskeægte mesterværker – og Beethoven lader violinen danse i hænderne på orkestrets fremragende koncertmester Jon Gjesme.

Nogle komponister arbejder bedst under tidspres. Andre tager sig den tid, der skal til. Brahms var omkring 20 år om at skrive sin første symfoni. Den vigtigste grund til, at Brahms hele tiden smed sine skitser i pejsen, hed Ludwig van Beethoven. Der hvilede et helt urimeligt pres på den unge tysker, som allerede var blevet udråbt til Beethovens arvtager og hele det musikalske Tysklands store håb for fremtiden.

Man forstår godt presset, når man hører Beethovens musik. Copenhagen Phils anmelderroste chefdirigent Toshiyuki Kamioka har inviteret orkestrets egen koncertmester Jon Gjesme til at spille solostemmen i Beethovens mesterlige violinkoncert. Efter pausen leder Kamioka orkestret gennem Brahms’ gennemarbejdede første forsøg i den symfoniske genre – som Brahms nu ikke havde behøvet at bekymre sig om. Hans symfoni nr. 1 blev en fortjent kæmpesucces i 1876. Tyskland havde fået en værdig arvtager til den store Beethoven.

Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 på scenen.

Copenhagen Phils samarbejde med chefdirigent Toshiyuki Kamioka støttes af Det Obelske Familiefond.